Kanoverhuur

Varen in een kano betekent in optima forma genieten van de natuur. Ervaren peddelaars zullen dit beamen. Probeer het zelf ook eens. Ecomotion buitensport verhuurt kano´s en heeft een aantal routes uitgestippeld. De tarieven en mogelijkheden vindt u hieronder.photo8
IMG_3329 IMG_5910

Vaargebieden gemeente Slochteren

Slochteren en zijn omgeving staan bekend om de gasbel en uitgestrekte landerijen. Wie dit prachtige stukje Groningen vanaf het water heeft gezien, weet dat Slochteren veel meer te bieden heeft. Mooie stukjes natuur met bos en dichtbegroeide oevers worden afgewisseld door ruisende korenvelden en strakke aardappelakkers. In een kano is het mogelijk om plekjes te ontdekken die op geen andere manier bereikbaar zijn. Dichterbij de natuur kan niet. Laat je verrassen in Slochteren.

Vaargebied Kolham

Waar ooit eind jaren 50 het eerste gas van Slochteren werd ontdekt kunt u nu starten met uw ontdekkingstocht. Via de oude vaarroute, waarover vroeger o.a. de oogst vervoerd werd naar de aardappelmeelfabriek van Woudbloem, peddelt u nu rechtstreeks het natuurgebied t’ Roegwold in. Omringd door flora en fauna is het puur genieten.

Elders opstappen en/of eindigen is ook mogelijk.

Mogelijkheden en Tarieven

Individuele verhuur
1 persoons 2 persoons
Eerste 2 uur EUR 12,00 EUR 20,00
Elk volgend uur  + EUR 2,00 EUR 3,00
Dagprijs EUR 18,00 EUR 28,00
Meer dagen op aanvraag
Groepen vanaf 10 personen
Excl. begeleiding/gids en evt. kanotransport.
De eerste 2 uur EUR 10,00 p.p.
Elk volgend uur EUR 2,00 p.p.
Dagprijs EUR 15,00 p.p.

 

Regioroutes en transport* van kano’s.
Naar of vanaf Tot
Kolham
Duur
kano’n
Transport
kosten
Schildmeer 15 km 4  a 6 u EUR 16,-
Sans Souci 12 km 4 a 5 u EUR 16,-
Slochteren 11 km 3 a 4 u EUR 8,-
Schaaphok 6,5 km 2 a 3 u EUR 8,-
Woudbloem 4,5 km 1 a 2 u EUR 8,-
Kolham gratis
*Transport is onafhankelijk van het aantal kano’s

NB. De opstapplaats in Kolham is lastig bereikbaar per Kano. Daarom in Woudbloem de beste en mooiste locatie om te varen. Midden in het natuurgebied ligt daar een mooie ronde van ongeveer een uur. Verder varen naar het Schildmeer kan ook vanaf daar.
Voor kinderen is een zwemvest verplicht.

Andere gebieden in NL kan natuurlijk ook. Hiervoor rekenen wij EUR 0,65 per km gerekend vanaf Kolham met een minimum bedrag van EUR 8,-